Om livet på en gård i Värmland -
inredning, blommor & trädgård, årstider (tokig i jul), loppisfynd, lite mode, en gnutta jobb och lite annat smått o gott.

lördag 10 mars 2012

Loppisfynd - Nittsjö

Undra om det finns något som heter "bloggbombning"? Här kommer det tredje inägget eftersom jag inte vill blanda olika kategorier.

Åter till mitt loppisfynd. Jag är lite förälskad i Nittsjös keramik och när jag fann en kopp, sokerskål och gräddkanna för ynka 30 kr tillsammans kunde jag inte motstå. Tyvärr blev bilderna lite ljusa, men visst är de fina?



2 kommentarer:

  1. Hejsan,
    Gjorde just en search för att se om det fanns en bild på just denna servis för jag ville sätta in en bild på Pinterest ... och hittade din blogg.
    På sent 60tal blev jag förälskad i denna servis. Jag gick fortfarande i skolan men sparade ihop pengar och 'avbetalade' varje vecka i affären tills servisen var betald. Den innehöll förutom tekoppar med fat, tekanna, sockerskål och gräddkanna också rejält stora middagstallrikar, dessertassietter och djupa tallrikar.
    Jag flyttade senare till Scotland och servisen följde med. Efter ett par år åkte jag med familj tillbaka till Sverige och servisen följde med oss. Ett par år senare började mitt liv på nytt och jag (med servis)flyttade till Frankrike där jag bodde 10 år. Under dessa år blev det några flyttlass inom Frankrike ... och slutet på 80talet blev det flytt till Staterna och naturligtvis följde servisen med. Inom Staterna har vi bott i sammanlagt 6 stater, både i norr och i syd. Nu är vi i Michigan där vi stannar tills min man går i pension. Av servisen är alla koppar och fat kvar, likaså gräddbehållaren och sockerskålen och tekannan! Och jag älskar den lika mycket nu som första gången jag såg den. Jag tror att den är helt handgjord för det är variationer i storlekarna i tefaten och det var lika på tallrikarna.
    mvh,
    Gun Penhoat i Ada, MI, USA

    SvaraRadera
  2. Häftig story, tack för att du delade med dig!

    SvaraRadera